MINI Electric Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek? Tarih Belli Oldu!

MINI severler başta olmak üzere, elektrikli otomobil dünyasını merakla takip eden otomobilseverlerin de bir süredir merakla beklediği model MINI Elektric ne zaman Türkiye’ye gelecek? Detaylar yazımızda…

MINI’nin bir süre önce tanıttığı ve geleneklerinden kopmayarak elektrikli modelinde de önden çekişe yer verdiği modeli MINI Electric, MINI ve elektrikli model otomobil tutkunları tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Tam da bu bakımdan tamamen elektrikli ve 184 beygir olarak piyasaya sunulacak modelin, mevcutta üretilen ve piyasaya sürülecek modelin 3 kapı olduğunu belirtmekte fayda var.

Saatte maksimum 150 km’ye ulaşması vaat edilen modelin, ortalama sunduğu menzilse 250 km civarında. 270 nm tork üreten ve 184 beygir olarak piyasaya giriş yapacak olan model, yine MINI geleneklerine uygun olarak önden çekişli bir model olarak karşımıza çıkmakta.

Peki bu model ne zaman ülkemize giriş yapacak?

Yapılan en son açıklamaya göre, otomobilin ülkemize 2020’nin ilk çeyrek sonu, ikinci çeyrek başı gibi getirilmesi planlanıyor. Ayrıca otomobilinin teknolojik olarak sunacağı özellikler, performansı ve ülkemizde anlık olarak elektrikli modellerde yüzde 15 ÖTV uygulandığını göz önünde bulundurursak, beklentileri karşılayacak bir fiyat aralığında satışa çıkması bekleniyor.

Karar her zaman kullanıcılarındır ve öyle de kalacaktır ancak MINI severseniz ve elektrikli otomobil meraklısıysanız, otomobil satın almadan önce MINI Elekrtic modelinin ülkemize giriş yapmasını ve fiyatları takip etmenizi öneririz.

Sevgiyle kalın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir