Sıkça Sorulan Sorular Serisi… Arka Trafik Monitörü, Ayarlanabilir Dinamikler ve Ayarlanabilir Terrain Response Nedir?

Arka Trafik Monitörü nedir, Ayarlanabilir Dinamikler nedir ve Ayarlanabilir Terrain Response nedir soruları ve özellikleri, JLR modellerinde gördüğümüz ancak çoğu zaman çalışma kabiliyetlerini net olarak bilmediğimiz özellikler olarak dikkat çekiyor. Bu nedenle araç teknolojileri ve sürücü asistanı özelliklerine açıklık getirmek istedik. Hazırsanız başlayalım. 🙂 

  • Arka Trafik Monitörü 

Arka Trafik Monitörü özelliği, aracın geri geri çıkarken ya da çıkış yapmayı planladığı esnada, aracın iki tarafından da hareket halinde olan araçlar ile yayalar, ayrıca olası tüm tehlikeler için araç sürücüsünü sesli ve görsel olarak uyararak olası kazaları önleyen bir sürücü desteği özelliği olarak sunulur. 

Arka Trafik Monitörü özelliği, araç 6 km/s daha düşük süratle geri yönde hareket halindeyken arka kameraya ek olarak radar sensörlerini kullanarak 55 km/s sürate kadar hareket halindeki otomobil, kamyon ve otobüs gibi araç ve engelleri tespit eder. Araç sürücüsünü uyarmak için dokunmatik ekranda tehlikenin geldiği yönde uyarı çıkar ve bununla birlikte sesli olarak ta uyarılır. 

Bu özellikle birlikte araç sürücüsü, aracıyla geri yönde çıkış yapmak istediğinde potansiyel tehditlere karşı uyarılır ve güvende olması desteklenir. 

  • Ayarlanabilir Dinamikler 

Ayarlanabilir Dinamikler, araç sürücüsünün kişisel tercih ve araçtan beklentileri doğrultusunda;  

  • Direksiyon hızı, 
  • Gaz kelebeği algoritması, 
  • Vites değiştirme noktaları,  
  • Amortisör ayarları, (Adaptive Dynamics mevcutsa) 

gibi ayarları ve tepkilerini isteği doğrultusunda ayarlayabilmesine olanak sunar. 

Bu özellikler, daha sportif bir sürüş kimliğine sahip olmak adına, belirli yazılım ayarlarının aktif olmasını mümkün kılan Dinamik Mod aktif olduğunda sağlanır. Bu özellikler, kullanıcının tercihi sonrası ayarların “Dinamik” ya da “Normal” olmasını istediği özellikleri seçmesine imkan tanır. Bu tercihler aracın dokunmatik ekranı aracılığıyla yapılabilir. 

  • Ayarlanabilir Terrain Response Sistemi 

Ayarlanabilir Terrain Response Sistemi, araç kullanıcısının zorlu ve dikkatli sürüş gerektiren hassas arazi şartlarına entegre bir sürüş için araçta özel ayarlar yapılabilmesine imkan sunar. 

Ayarlanabilir Terrain Response Sistemi özelliği kapsamında, sürücüler dikkat ve hassasiyet gerektiren arazi koşulları için Pivi Pro dokunmatik ekran aracılığıyla ayarları yapılandırma olanağı sağlar. 

Gaz kelebeği, difransiyeller, vites kutusu tepkisi, direksiyon ve çekiş kontrolü için üç ayar imkanı mevcuttur. Bu ayarlar doğrultusunda, deneyim sahibi olan ve deneyimi fazla olmayan sürücüler, kendilerine ve hassas arazi koşullarına uygun olarak dört farklı profilde ayarları kaydedebilirler. 

Bu özellikle birlikte araç sürücüleri, sürüş tarzı ve arazi koşullarına göre kişiselleştirme yapabilir ve özel bir deneyimle sürüş imkanına sahip olur. 

JLR Group tarafında merak edilen ve pek detaylı açıklaması bulunmayan bazı konuları detaylı açıklamaya çalıştık.

Bu ve benzeri konularda tüm dilek, öneri, memnuniyetsizlik, tebrik ve geri bildirimleriniz için canturkdemirci@gmail.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. 

Başka bir içerikte tekrar görüşmek dileğiyle, sevgiyle kalın. ? 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir