Mercedes A 180 Sedan Deneyimimize Dair Detaylar! Alınır Mı?

Evet, daha öncesinde teknik detayları, opsiyonları ve donanım paketleri hakkında içeriklerini paylaştığımız Mercedes’in giriş segmentindeki sedanı A 180 Sedan’a yakından bakma, test sürüşü ve özelliklerini bizzat deneyimleme fırsatı bulduk.

Tabi bir mercedes kadir olamayız ama biz de fena bir şoför ya da otomobil tutkunu sayılmayız. 🙂

Neyse konumuza dönelim,

Mercedes Benz A 180 Sedan‘ı İstanbul Gülsoy’da deneyimleme ve test etme imkanı buldum. Bu süreç zarfında bana önemli oranda zaman ayıran, sorularımı yanıtlayan ve ilgisini eksik etmeyen Ahmet Bey’e birkez daha teşekkür ederim.

Peki Mercedes A180 Sedan neler vaat ediyor? A 180 Sedan Alınır Mı? A 180 Sedan ne kadar? gibi aklınıza birçok soru takılıyor ve bu sorulara cevap arıyor olabilirsiniz. Bu bakımdan da aklınızdaki soru işaretlerini giderebilmek anlamında gereken detayları paylaşmaya çalışacağız.

Test ettiğim otomobil Mercedes AMG donanım paketine sahipti. Bu da panoramik cam tavan, kablosuz şarj ve 10,2 inç mm ekranı ve gösterge paneli farkı anlamına geliyor.

Bu saydıklarım ön plana çıkan farklılıklar. Bunların haricindeki donanım farkı detaylarını daha önceki makalelerde kaleme almıştık. Göz atmanızda fayda var.

Bkz. http://www.kanaliztv.com/2020/01/29/mercedes-a-sinifi-sedan-alinir-mi/ , http://www.kanaliztv.com/2020/01/29/mercedes-a-serisi-sedan-turkiyede-hangi-seceneklerle-sunuluyor/ , http://www.kanaliztv.com/2020/01/29/mercedes-a-sedan-donanim-paketleri-neler-sunuyor-1-style-vs-amg/ , http://www.kanaliztv.com/2020/01/29/mercedes-a-sedan-donanim-paketleri-neler-sunuyor-2-style-vs-amg/ , http://www.kanaliztv.com/2020/01/29/mercedes-a-sedan-donanim-paketleri-neler-sunuyor-3-style-vs-amg/

Biz devam edelim. AMG donanım paketiyle birlikte, Style donanım paketinden sıyrılarak modele daha fazla asilik ve sertlik hissiyatının ön plana çıktığını belirtmekte fayda var. Ayrıca sürüş modları arasında gezinirken, Sport moduna geçtiğinizde direksiyon, performans ve motor sesi değişimini de fark etmemek mümkün değil.

Otomobilin yol tutuşu gayet güzel. Şerit takibi özelliği sizi uyarıyor ve gerektiğinde 🙂 sollama yapmanız gerektiğinde sorun yaşamıyorsunuz. Eğer, C Serisi, BMW 3 Serisi ve Audi A4 kullanıcısı değilseniz ve her zaman performans, ön plana çıkma ve dikkat çekme hevesinde değilseniz, Mercedes A180 Sedan olarak bu model sizi tatmin edecektir.

Yani tasarım, sedan, asilik, performans ve konfor anlamında hepsinden biraz vaat eden ve “Mercedes araba  olsun benim olsun” diyorsanız, kalabalık bir aileniz yoksa ve kendinizi ayrıcalıklı hissetmek istiyorsanız ve bütçeniz ve ödeme imkanınız 250-350 bin TL aralığındaysa bu modeli tercih edebilirsiniz.

Otomobilin şoför koltuğu masajı özelliğini de test sürüşü esnasında muhakkak denemenizi öneririm. Ayrıca otomobil içi ortam aydınlatması, Mercedes Mi ve park asistanı gibi bazı özellikler hakkında deneyimlerimizi de diğer makalelerimizden ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın. 🙂

2 thoughts on “Mercedes A 180 Sedan Deneyimimize Dair Detaylar! Alınır Mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir