Yeni BMW 5 Serisi Ne Zaman Türkiye’ye Gelecek?

BMW’nin lüks segmente girişi konumunda mihenk taşı görevi gören ve 1972 yılından itibaren seri üretimi yapılarak, markanın seri üretimine başlanan ilk modeli olan BMW 5 Serisinin, G30 gövde kodlu son versiyonu geçtiğimiz günlerde makyaj görerek yenilendi.

2017 yılında G30 gövde koduyla karşımıza çıkan ve hala hafızalardaki F10 gövdeye veda ettiğimiz 5 Serisi, bundan sonraki süreçte G30 Facelift olarak karşımıza çıkacak.

Peki Yeni BMW 5 Serisi ne zaman Türkiye’ye gelecek, hangi motor seçenekleriyle sunulacak ve hangi yenilik ve özelliklerle dikkat çekiyor?

Gelin isterseniz bu sorulara cevap verelim.

Yeni BMW 5 Serisinde en merak edilen konulardan biri, ülkemizde hangi motor seçenekleriyle sunulacağı. Bilindiği üzere ülkemizde vergi dilimleri nedeniyle tercih edeceğiniz motor tipi büyük önem arz ediyor. Peki Yeni 5 Serisi, ülkemizde hangi motor seçenekleriyle sunulacak ve G30’da olduğu gibi 1.6 lt 170 beygirlik seçenek yine gelecek mi?

Bu bakımdan otomobili merakla bekleyen markaseverlere güzel bir haberimiz var. Yeni 5 Serisinin ülkemizde 3 motor seçeneğiyle sunulması planlanıyor.

  • 520i benzinli 1.6 lt 170 beygir,
  • 530i xDrive benzinli 2.0 lt 252 beygir,
  • 520d xDrive dizel 2.0 lt 190 beygir,

Günümüzde 1.6 lt motor tipinin yüzde 60’lık ÖTV vergi dilimine girdiğini düşündüğümüzde, bu haber bu modeli satın almak isteyen müşteriler için gayet olumlu bir haber.

Çünkü, satın alacağınız otomobilin girmiş olduğu vergi dilimi, aynı zamanda opsiyonların fiyatını da etkiliyor.

Ülkemizde de önemli bir kullanıcı ve hayran kitlesine sahip olan 5 Serisi, bu adımla önemli satış adetlerine ulaşarak rakipleri karşısında da fark yaratacaktır.

Peki BMW 5 Serisinde, dikkat çeken ve yeni makyajlı gövdeyle gelecek olan özellik ve farklılıklar neler?

  • Önceki gövdeye göre daha uzun ve yekpare böbrek ızgara, (Yeni)
  • Otomatik uzun far fonksiyonu,
  • Matris teknolojisine sahip adaptif LED Farlar, (BMW Selective Beam göz kamaştırmayan özelliğe sahip.)
  • Üç boyutlu L şekilli stop lambalar,
  • Geliştirilmiş otomatik klima kontrolü, (Yeni)
  • 10,25 inç multimedya ekranı (12,3 inç opsiyon olarak tercih edilebilir),
  • Şerit terk uyarısı,
  • Park asistanı,
  • Geri sürüş asistanı, (Yeni 3 ve 1 Serisi sonrası 5 serisinde de sunulacak.)
  • Gösterge paneli çevresinde üç boyutlu tasarım,
  • BMW Akıllı Kişisel Asistan, (Yeni)
  • Akıllı Telefon Entegrasyonu (Apple Car Play ve Android Oto ile uyumlu çalışıyor)

Ayrıca lansmana özel olarak getirilmesi planlanan ilk modellerin Special Edition olarak sunulması bekleniyor. Peki Special Edition makyaj gören Yeni BMW 5 Serisi için ne anlam ifade ediyor ve beraberinde neleri getiriyor?

İşte bu konuda modeli merakla bekleyenlere güzel bir haberimiz var. Special Edition paketi dahilinde şu özelliklerin sunulması bekleniyor;

  • Harman Kardon Ses Sistemi,
  • BMW Live Cockpit Professional,
  • Kablosuz Şarj özellikli Akıllı Telefon Bağlantısı,

Özelliklere baktığımızda gerçek anlamda Special Edition ismini hak ettiğini belirtebiliriz. Ayrıca BMW Live Cockpit Professional ile birlikte, multimedya ekranının ve gösterge panelinin de 12,3 inç şeklinde sunulacağını belirtmekte fayda var.

Peki bu kadar detaydan sonra akıllardaki asıl sorunun cevabına gelelim.

Yeni BMW 5 Serisi ülkemizde ne zaman satışa sunulacak?

Lansmana özel olarak ülkemize makyajlı Yeni 5 Serilerinin Temmuz 2020 gibi satışa sunulması planlanıyor. Bu bakımdan planlanan sürenin de uzun olmadığı ve 5 serisine duyulan ilgi göz önünde bulundurulduğunda, satın alım planlayan ilgililerin elini çabuk tutması gerekebilir.

Zira bilindiği üzere, lansmana özel ilk gelen otomobiller çoğu zaman özel ilgi görür ve kısa süre içerisinde tükenir. Şuan model için belirlenmiş bir fiyat bulunmuyor.

Peki otomobilin stoklara girip girmediğini nasıl öğrenebiliriz? BMW 5 Serisi stoklara ne zaman girer? gibi soruları sorduğunuzu duyar gibiyim.

Bu konuda markanın geçtiğimiz yıl içerisinde devreye aldığı ve BMW’nin online stoklarına anlık ulaşım ve rezervasyon imkanı sunan BMW’ni Bul (BMWni bul) bu bakımdan rakiplerine göre önemli fark yaratıyor.

Zira Mercedes ‘in de buna benzer bir online sitesi mevcut. Ancak site üzerinde stok sayısı ve fiyat bilgisi paylaşılmazken, yalnızca tercih ettiğiniz modelin hangi yetkili satıcıda bulunduğunu görebilirsiniz.

BMW’nin Türkiye Distribütörü Borusan Otomotiv’in bu bakımdan uygulamaya aldığı online satın platformu, yalnızca BMW ile de sınırlı değil.

Ayrıca Borusan Otomotiv‘in distribütörlüğünü yaptığı diğer markalar MINI, Land Rover ve Jaguar için de online stokları takip ederek otomobilleri rezerve edebileceğiniz, MINI Online, Land Rover Online ve Jaguar Online siteleri mevcut.

Siteler hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz, linkleri aşağıda paylaşacağım.

BMW’ni Bul: https://yeni.bmwonline.com.tr/

MINI Online: https://onlinestore.mini.com.tr/

Land Rover Online: onlinesatis.landrover.com.tr

Jaguar Online: onlinesatis.jaguar-turkiye.com

Ayrıca markanın bu süreçte yenilenen tek modeli 5 serisi de değil. Ayrıca 6 Serisi Gran Turismo makyaj görürken, 4 Serisi Coupe 2 Haziran 2020 tarihinde yeni gövdesiyle tanıtıldı.

Bu serilerle ilgili detaylı içerikleri de yakında paylaşacağız.

Sevgiyle kalın. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir