Yeni BMW 4 Serisi Coupe Tanıtıldı. Fiyat, Motor, Geliş Tarihi…

BMW 4 Serisi Coupe yenilendi. 2 Haziran 2020 tarihinde tanıtılan ve gövde değiştiren 4 Serisi Coupe, artık G22 gövde koduyla üretilecek.

Hatırlancağı üzere 4 Serisi Coupe ilk kez 2013 yılında F32 gövde koduyla üretilmeye başlandı ve 2017 yılındaki makyaj güncellemesine kadar da ilk gövde üretilmeye devam etti.

2017’de makyaj görerek bugüne kadar gelen ve özel bir müşteri kitlesi de bulunan 4 Serisi Coupe’yi artık yeni gövde G22 ile görmeye devam edeceğiz.

Peki, Yeni 4 Serisi Coupe’de tanıtıldığı günden bugüne kadar en fazla konuşulan, tartışılan, dikkat çeken ve kamuoyunu ikiye bölen konuya değinecek miyiz? Tabiki de evet. 🙂

Peki nedir o konu? Genişletilmiş, yeni ve büyük ön böbrek ızgaralar. 🙂

Büyük böbrek ızgaralara yeni demek ne kadar doğru, orası da tabi ki ayrı bir tartışma konusu. Çünkü markanın geçmiş modellerinde, özellikle de 3 serisinde büyük ızgaralar tercih edilmiş ve fazlasıyla da beğenilmişti.

Bu bakımdan kamuoyunun bir kısmında büyük böbrek ızgaralar yeni olarak değerlendirilse ve düşünülse de, markanın bu tercihle, 3 ve 5 serisi arasında konumlandırdığı sınıfının rakipsiz modeliyle fark yaratmak ve geçmişle olan bağına da atıfta bulunmak istediğini kolaylıkla belirtebiliriz.

Peki siz, büyük böbrek ızgaralar hakkında ne düşünüyorsunuz, beğendiniz mi?

O halde dilerseniz asıl merak ettiğiniz konulara ve teknik verilere de değinmeye başlayalım. 🙂

Yeni BMW 4 Serisi Coupe ülkemizde hangi motor seçeneğiyle sunulacak?

Modelin ülkemizde ilk etapta 420i model numarası dahilinde 1.6 lt 170 beygirlik benzinli motorla satışa sunulması planlanıyor. Ülkemizdeki vergi dilimi ve tutarlarını değerlendirdiğimizde, modele ilgi duyan ve merakla bekleyen kullanıcılar için bu gelişmeyi olumlu olarak yorumlayabiliriz.

Peki modelde dikkat çeken detay, sadece dikey  böbrek ızgaralar mı?

Tabi ki de hayır. Buna ek olarak coupe olması ile birlikte güçlü omuz çizgisiyle de ilgileri üzerine toplayacak modelde, ayrıca LED far standart olarak sunulacak. Ayrıca kullanıcılar Laserlight farı da opsiyon olarak tercih edebilecek.

L şekilli karartılmış LED stopları da asi ve sportiflik hissine katkı sunmaya devam ederken, bu detay dış tasarım ve sportif hissiyatın tasarımla bütünleşmesinde önemli rol oynuyor.

Ayrıca otomobilin teknik detayları da oldukça çarpıcı. Yeni 4 Serisi Coupe’nin ağırlık merkezi 21 mm daha aşağıda. Arka aks aralığı, Yeni BMM 3 Serisine göre 23 mm daha geniş olan modelin, gövde ve şase yapısı da bir öndeki gövdeye göre hafifledi.

BMW, yine bu modelde de yüzde 50:50 ağırlık dengesi elde etmeyi başarırken, tasarım hatlarının modele özel sunduğu aerodinamiyle de fark yaratmayı ve eşsiz bir sürüş deneyimi vaat ettiğini de belirtmeden geçmek istemeyiz.

Ayrıca modelin iç kısmına göz attığımızda da önemli fark ve yeniliklerin olduğunu belirtmekte yarar var. Bu modelde kokpit, sürücü odaklılığı daha fazla ön plana almış görünüyor. 10,25 inçlik multimedya ekranına, 12,3 inçlik gösterge paneli eşlik ediyor.

BMW’nin sportif ve agresif yüzünü maksimum hissiyatla yaşattığı M Sport tasarım paketi, bu modelde de aynı iddiayı sürdürmeye devam ediyor diyebiliriz.

M Sport‘a özgü tasarımlı Deri Direksiyon ve M Sport Koltuklar, agresif ve sportif sürüş hissiyatına önemli katkı sunarak, dikkatleri üzerinize toplamanızı sağlıyor.

Yeni nesil Head-Up Display, modelde opsiyon olarak sunulacak. Yüzde 70 daha geniş projeksiyon yüzeyi sunmasıyla birlikte, dijital gösterge alanındaki bölümün 3D görselleştirilmesi, sürücüler adına otomobilin çevre hakimiyetini arttırma ve sürüş destek sistemlerini kullanmayı da kolaylaştırıyor.

Ayrıca modelde otomatik fren yapma ve direksiyon yönlendirme destekli Şerit Terk Uyarısının da standart olarak sunulacağını hatırlatmakta fayda var.

Peki standart olarak sunulan özellikler bunlarla mı sınırlı? Tabiki de hayır? 🙂

Yeni 4 Serisi Coupe’de Sürüş Asistanı, otomatik park özellikli Park Asistanı ve Geri Sürüş Asistanı da standart sunulacak özellikler arasında dikkat çekiyor.

Ayrıca opsiyon olarak tercih edilebilecek, BMW Live Cockpit Professional, 16 hoparlörlü Harman Kardon Ses Sistemi, kablosuz şarj fonksiyonlu Akıllı Telefon Bağlantı Sistemi, Apple CarPlay ve Android Oto destekli Akıllı Telefon Arayüzü özellikleri de modelin tercih edilmesinde önemli unsurlar olarak fark yaratıyor.

Bu kadar detaydan sonra gelelim asıl soruya. 🙂

Yeni BMW 4 Serisi ne zaman Türkiye’ye gelecek?

Modelin Ekim 2020’de showroomlarda yerini alması planlanıyor. Satış sürecinin de Kasım 2020 olması bekleniyor. Bu nedenle de model için belirlenmiş bir fiyat bulunmuyor.

Sunduğu yenilik ve vaat edilen özellikleri göz önünde bulundurulduğunda, Yeni 4 Serisi beklemeye değer görünüyor.

Geldi haziran, gelecektir kasım,

Yeni 4 Coupe gel de, artık tarih yazalım. 🙂

Sevgiyle kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir