500 Bin TL Altındaki Araçlar… 0 Faiz Kredi Olanağı…

Son dönemde yükselen kur, vergiler ve üzerine de pandemiyi eklediğimizde, dünyada ve ülkemizde önemli pazarlardan biri olan otomotiv sektöründe de ciddi fiyat artışları yaşandı.

2020 yılının başlangıcını baz aldığımızda, yüzde 100’ün üzerinde fiyatların arttığını belirtmek yanlış olmayacaktır.

Bu durum sadece sıfır km araçlarda değil, ikinci el pazarında da bariz bir şekilde etkisini gösteren bir durum.

Hatta, pandemi etkisiyle yaşanan veya yaşandığı iddia edilen stok sorunu da gerekçe gösterilerek, 20 yaş üzeri araçların fiyatlarının da ikiye, hatta üçe katlandığına şahit olduk.

Lafı fazla uzatmadan dilerseniz konumuza dönelim.

26 Kasım 2020 tarihini baz aldığımızda, 500 bin TL’nin altında alınabilecek araçların ( alınabilecek sıfır otomobiller ) detaylarını sizin için araştırdık ve paylaşıyoruz.

Dilerseniz marka ve model dahilinde devam edelim.

BMW

BMW için özel bir parantez açmak istiyorum. Sizinle paylaşacağım fiyatlar, bazı markalardaki gibi liste fiyatları değil, doğrudan renk, paket ve teslim tarihi belli olan araçlara ait olacak. Bize bu imkanı sunan kaynak ise BMW’nin online stoklarına anlık erişim tanıyan BMW’ni Bul sitesi.

Bkz. https://bmwnibul.bmw.com.tr/seriler

  • Yeni BMW 1 Serisi;

Bu modelle ilgilenen müşteriler, 422.567 TL’den başlayan fiyatlarda bu otomobile sahip olabilir. Çünkü 10-12 gün içinde teslimi mümkün olan BMW 116d Sport Line tasarım paketi ile sunulan otomobil, metalik gri (mineral) rengine sahip.

Ayrıca aynı tasarım paketine sahip BMW 118i ve M Sport tasarım paketine sahip 116d modelleri de 500 bin TL’nin altında ulaşılabilir durumda.

Modelin, Luxury Line tasarım paketi ise, an itibariyle, 500 bin TL’lik fiyat bandının biraz üzerinde.

  • BMW 2 Serisi Active Tourer;

Markanın daha çok geniş ailelere hitap eden uygun fiyat bandındaki modeli olan 2 Active Tourer’da yine 500 bin TL’nin altında satın alınabilecek modellerden biri.

Modelin yalnızca Luxury Line tasarım paketinin sunulduğunu ve ilave olarak Plus paketle geldiğini hatırlatmakta fayda var. 472.099 TL ile 477.345 TL aralığında stok uygunluğu bulunan modelin, tahmini teslimat süresi 10-12 gün.

  • Yeni BMW 2 Serisi Gran Coupe;

Bu içerik oluşturulurken, stokta 500 bin TL’nin altında konumlanan sadece bir adet 2 Gran Coupe mevcut. İlerleyen dakika ve günlerde bu durum değişiklik gösterebilir.

İlgili otomobil, Yeni BMW 216d Gran Coupe First Edition Sport Line. 1.5 lt 116 beygir ile sunulan otomobil, metalik mavi (seaside) rengine sahip. 10-12 gün içinde teslim alabileceğiniz otomobilin fiyat ı, an itibariyle 495.484 TL.

Bu modelle ilgileniyorsanız ve 500 bin TL bandında bir bütçeye sahipseniz, bu otomobili satın alabilmek için bütçeyi biraz aşmanız gerekebilir.

MINI

BMW Grup bünyesindeki bir diğer marka MINI de ülkemizde ciddi bir hayran kitlesine sahip. Modelin en fazla ilgi gören serisi MINI Cooper S’in üç senedir ülkemizde satışa sunulmadığını da hatırlatarak devam edelim.

  • MINI 3 Kapı;

Bu markada da liste fiyatları yerine, doğrudan renk, paket ve teslim zamanı belli olan otomobiller hakkında detay yer alacak. Bu imkanı bize sağlayan ve detaylara ulaşabildiğimiz kaynak, MINI’nin stoklarını online olarak takip etmeye imkan tanıyan MINI Online.

Bkz. https://onlinestore.mini.com.tr/

Bu modele göz attığımızda, an itibariyle en uygun koşullara sahip otomobil MINI 3 Kapı Iconic paket. Bu paketin, modelin en üst seçeneği olduğunu da hatırlatmakta fayda var. (Classic, Signature ve Iconic.)

Metalik Beyaz (white silver) rengiyle sunulan otomobil, 17″ Cosmos Spoke siyah jant ve runflat lastikle sunuluyor. Panorama cam tavan opsiyonunun da bulunduğu otomobilin fiyatı 440.081 TL. Ayrıca otomobili, 5-8 gün içinde teslim alabilirsiniz.

Bu arada, eğer MINI 3 Kapı’nın bu modelini satın almak isterseniz, içeriğin oluşturulduğu tarihte mevcut olan 100 bin TL kredi , 12 ay yüzde 0 faiz ( sıfır faiz ) imkanıyla alabilmeniz mümkün.

  • MINI 5 Kapı;

Markanın bir diğer modeli olan MINI 5 Kapı da 500 bin TL’nin altında satın alabileceğiniz modellerden biri. 432.869 ile 477.570 TL aralığında seçenekleri bulunan modelin, tahmini teslimat süresi 5-8 gün. Modelin ayrıca 8-9 hafta aralığında teslimat tarihine sahip seçeneği de mevcut.

Yine Iconic paketle satın alabileceğiniz modelde, panoramik cam tavan da mevcut. Ayrıca bu modelde de 100 bin TL kredi, 12 ay ve yüzde 0 faizli kredi imkanı sunuluyor.

  • MINI Countryman

Markanın en fazla ilgi gören modellerinden biri olan MINI Countryman, 500 bin TL’nin altında satın alınabilir modellerden biri. 476.273 TL’den 623.982 TL’ye kadar satın alınabilir konumda yer alan model, 5-12 gün aralığında teslim alınabilir.

Ayrıca Countryman, 150 bin TL kredi için 12 ay vade ve yüzde sıfır faiz imkanıyla sunuluyor. ALL4 (4*4) ve panorama cam tavan bulunan modeli, Signature paketle satın alınabilir.

 

  • MINI Electric;

Bu modele ayrı bir parantez açmak istiyorum. Şu an stok uygunluğu ve online fiyat bilgisi bulunmayan modelin, 500 bin TL’nin altında alıcı bulması muhtemel. Bunun nedeni, daha önce stok uygunluğu durumunda olan otomobillerin, bu fiyat bandının altında alıcı bulması ve resmi sitede belirtilen 405.048 TL’den başlayan fiyat ifadesi.

Elektrikli otomobil dünyasına merak duyan, daha yeşil ve temiz bir dünya için mücadelesine bir domino taşı daha eklemek isteyenler için, içerikte bu otomobile de yer vermek istedim.

Zira, tamamen elektrikli olarak üretilen model, kullanım ve koşullara bağlı olarak değişim gösterebilmesiyle birlikte; 232-270 km aralığında menzil vaat ediyor.

Şehir içi kullanımlarda bu menzilin yeterli olması olasıyken, şehirlerarası seyahatlerde de ideal kullanım ve doğru güzergah planlaması ile gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir model.

Ayrıca; CCS Combo 1 ile (şarj tipi) , 50 kW şarj ile bataryanın yüzde 80’ini yaklaşık 35 dakikada,

CCS Combo 2 (şarj tipi) ile de, 50 kW şarj ile bataryanın yüzde 80’ini yaklaşık 35 dakikada, şarj edeceğini ve modelin tüm bu şarj tiplerine uygun olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Daha öncesinde MINI Electric teknik detaylarına sitemizde bazı makalelerde yer vermiştik.

Bkz. https://www.kanaliztv.com/2020/01/31/mini-electric-heyecani-ilk-elektrikli-mini-neler-vaat-ediyor/

 

İçeriğimiz bu modellerle son bulacak. Eğer bu içeriği beğendiyseniz ve diğer marka ve farklı konularla devam etmesini isterseniz, yorum yazarak belirtebilir, ya da görüş, fikir ve önerileriniz için canturkdemirci@hotmail.com adresine mail gönderebilirsiniz. Daha detaylı iletişim bilgisi sitenin ilgili alanında yer alıyor.

Bir sonraki makalede görüşmek dileğiyle, sevgiyle kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir