OSM (Online Soccer Manager) Başarı Önerileri Rehberi

Merhabalar, mobil oyunlar öneri ve tavsiye serimizde, bugünkü konuğumuz OSM , yani (Online Soccer Manager). Bu oyunun dünya genelinde onbinlerce oyuncusu bulunmakta ve ligler ciddi katılımlarla ulaşmış durumda.

Tam da bu nedenle böylesi bir yazı dizisiyle oyuna yeni başlayan, oynayan ancak başarılı olamayan ve başarılı olmanın yollarını arayan oyuncu arkadaşlarımızla tecrübe ve önemli bilgiler paylaşmak isterim.

İlk olarak oyunu biraz tanıyalım ve konu başlıkları üzerinden ilerleyelim isterim. OSM, ( Online Soccer Manager ) simülasyon altyapısıyla sezon usulü optimize edilmiş mobil bir menajerlik oyunudur. Oyunda dünya futbol ligleri, uluslararası turnuvalarda ülke takımları ve özel lig dahilinde takım yönetebiliyorsunuz.

Bir takımın başına geçtiğinizde, takımın duran top kullanan oyuncularından, antrenman yapacak oyuncularına, taktikleri den kadro dizilimine ve transfer edilecek oyuncularına kadar yönetim ve kontrol sizde oluyor.

Açık konuşmak gerekirse oyunda bazı garip optimizasyon detaylarıyla karşılaşabiliyoruz. Bazen ligin en güçlü kadrosunu kurup, nağmalup ligde ilerlerken, beklenmedik bir yenilgi alabilirsiniz. Bu durum çeşitli nedenlere bağlanabilir.

Sonuç olarak normalde desteklemiş olduğunuz futbol kulübünden, şehrinizin liglerde bulunan takımından vatandaşı olduğunuz ülke takımına kadar özgür bir menajer olarak takım planlaması ve idaresi sağlayabiliyorsunuz.

Oyunda optimizasyon genellikle 30 ile 75 dakika aralığında sürmekte. Maçlar genellikle 01.00 civarı simule edilmekte. Bu nedenle de antrenman programına ve transfer zamanına dikkat etmekte fayda var.

Oyun tarihçesine bakacak olursak, ilk olarak OFM yani Online Futbol Menajer olarak bilinen oyun, sonrasında tüm ülkelerde aynı ismi aldı ve bugünkü adıyla OSM olarak bilinmekte.

Peki bu oyunda başarılı olmak ve kupalar kaldırmak kolay mıdır? Başarılı olmak için neler yapmak gerekir? OSM de coins hilesi var mı ? OSM ‘de hileli taktik var mı ? Bunlar ve benzer sorulara yazı serimizde cevap bulmaya çalışacağız, sevgilerle.

OSM’de Genel Püf Noktalar Nelerdir?

OSM ( Online Soccer Manager ) oyunu, bilindiği üzere dünya genelinde oynanan ve onbinlerce oyuncusu bulunan simule bir menajer oyunudur. Oyunda bilinmeyen ya da umursanmayan bazı detaylar, kısa ve uzun vadede hayat kurtarıcı olabilir.

Bu yazı serisindeki amacımız, oyunda hata yaparak zaman kaybetmek yerine sizin için bu hataları yapmış, deneme ve yanılma yolunu seçmiş ve sonuçlarını uzun yıllardır tecrübe etmiş ve oyunda da önemli derecelere neredeyse adı duyulmamış takımlarla ulaşmış şahsımın, size zaman kazandırma, oyunda rekabet edebilir, birikim yapabilir ve taktik istikrarı sağlayabilir hale gelmenizi sağlamaktır.

Yazı serimizi detaylı okur, analiz eder ve sabırla uygularsanız oyunda başarı yakalayacağınızdan kuşkunuz olmasın diyebilirim. Oyunun uzun yıllardır oynayan ve dışarıdan ekstra ücret ödemeden önemli başarı ve derecelere ulaşmış biri olarak size başarının püf noktalarını anlatıyor olacağım.

Önerilerim her oyuncuyu kapsaması bakımından oyuna yeni başlamış veya başlayacak olan oyuncuların da kolaylıkla uygulayabileceği adımları kapsıyor olacak.

• Birikimlerinizi kumbarada muhafaza edin.

Oyunda transfer, antrenman ve kaşif başta olmak üzere bazı özellikleri kullanabilmek için para ve oyun içi coinleriniz olması gerekir. Bu nedenlede oyun içi gelirinizi katlamak için kazancınızı kumbarada tutun ki, geliriniz artarak biriksin.

• Lig başlamadan sponsorluk anlaşması yapmayın.

Genelde yapılan hatalardan biri takım yönetmeye başlandığında sponsor edinmektir. Ancak ligin ilk haftasında alınacak başarılı bir sonuçla sponsor geliri bonusla yapılır ve birkaç hafta boyunca bu bonusları alırsınız. Eğer kadronuza güvenmiyorsanız veya ilk hafta rakibiniz güçlüyse bu seçeneği göz ardı edebilirsiniz.

• Transfer yapmış olmak için oyuncu transfer etmeyin.

Farkındayım ki, oyuncu transfer etmek istiyorsunuz ve bu nedenle para biriktiği an yeni oyuncu almak istiyorsunuz. Transfer yapın ancak ihtiyacınız varsa ve gerekli olan mevkilere yapın. Bir bölgede az oyuncunuz varsa, diğer oyuncunun fiyatı uygun olsa bile tercih etmeyin. Paranızı sabırlı ve mantıklı oyunculara harcayın.

• Oyunun görevlerini tamamlayacak yönde menajerlik yapın.

Oyunun Acemi, Deneyimli ve Uzman kategorilerinde size belirlediği hedefleri kontrol edin ve buna göre takım tercih edin, transfer yapın ya da menajerliğinizi konuşturun. Bu şekilde coin ödülleri ile birikim yapabilir ve oyun içi seviyenizin yükselmesine katkı sunabilirsiniz.

•Bir oyun felsefeniz olsun ama kadronuza uygun olsun.

Atak mı seviyorsunuz yoksa defans mı, 3 forvet mi oynatırsınız yoksa 5 defans mı? Yoksa orta sahanın kalabalık mı olmalı? Hangisini tercih edeceğiniz sizin tercihiniz fakat taktiğinizi abartmamakta ve mevcut kadro şartlarına göre revize etmekte fayda var. Örneğin bütçeniz kısıtlı, takımda 3 forvet ve 4 orta saha varsa, transfer öncelikle orta sahaya yapılmalı ve 4-4-2 veya 5-3-2 gibi bir diziliş tercih edilmeli. Ne kadar ofansif futbolu seviyor olursanız olun, kadromuz felsefenize uygun değilse hüsran yaşamanız mümkün.

• Bir kadro dizilişi ve taktik istikrarı yakalayın.

Takım ya da felsefenize uygun olarak bir kadro kurdunuz ve taktiğiniz var. Eğer takımın performansı istikrarlı değilse, birkaç hafta sonunda da gelişme yoksa bazı detayları gözden geçirip revize etmekte fayda var. Her taktik her zaman, her takımda ve her oyuncuda başarılı olacak diye bir garanti yok. Her kombinasyonu mevcut şartlara entegre etmeyi ve bu kapsamda istikrar yakalamaya çalışın.

OSM, ( Online Soccer Menajer ) oyunuyla ilgili yazı serimiz devam edecek. Yeni serileri takipte kalınız, sevgilerle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir