Yeni BMW M3 Competition İle Tanışın!

Yeni BMW M3 Competition İle Tanışın!
Yeni BMW M3 , G80 gövde koduyla karşımızda. 2020 Kasım ayında üretim bandına giren Mart 2021 itibariyle TR fiyatı açıklanan modelin, kısa süre içinde ülkemizde görmemiz mümkün olacak.
Dilerseniz, Yeni BMW M3 ’te dikkat çekici detayları kaleme almaya başlayalım.
Yeni BMW M3 ‘te ilk dikkat çeken detay, kuşkusuz ön böbrek ızgaralar. BMW’nin yeni agresif imzası olarak dikkat çeken ve 2 Gran Coupe ile 4 Coupe modelleriyle eleştri ve desteğe doyan ön ızgaraları, BMW’nin bundan sonraki modellerinde sıkça göreceğimizi öngörmek zor olmasa gerek.
Dış Tasarım
Dikkat çekici böbrekleri bir kenara bırakırsak, opsiyonel olarak 19 ve 20 inç jant opsiyonları, üst seviye soğutma için büyük hava girişi tasarımı, parlak siyah ayna kapakları, M çift çubukların yatay yerleşimi ve ayırt edici yeni büyük böbrek ızgaraların çerçevesiz oluşu, dış tasarımda öne çıkan yeniliklerden.
Ayrıca, iki siyah krom çift egzoz çıkışı, parlak siyah model amblemi, parlak siyah spoiler ve BMW Individual Parlak Siyah Dış Kaplama da dış tasarımda atlanmaması gereken önemli detaylar arasında yer alıyor.
Bunlara ek olarak, M modellerine özgü Metalik Yeşil (Isle of Man) ve Sarı (Sao Paulo) gövde renk seçenekleri de BMW M3 ’te sunuluyor.
İç Tasarım
Peki, Yeni BMW M3 , iç tasarımda neler sunuyor? Öncelikle çoğunlukla BMW M modellerinde karşılaştığımız sade ve sportif iç tasarım ambiyansı, BMW M3’te de kullanılmış. Sürücü yönlendirmesiyle klasik M özellikleri dikkat çekiyor.
İç ve dış tasarımda, M model üyesi M3, abilerinin ve kardeşlerinin sahip olduğu birçok detayı barındırıyor. M modellerine özgü ekranlara sahip gösterge paneli, özel kapı eşik kaplamaları, M pedelları ve özel M içeriğine sahip BMW Head Up Display detayları da bunu kanıtlar nitelikte.
Ayrıca, Competition modellerinin merkez konsolunda yeni tasarım Steptronic vites seçim kolu çevresindeki açık mavi, koyu mavi ve kırmızı M renklerindeki dikişlerine ek olarak, Kırmızı Start/Stop düğmesi ile tasarım bütünlüğü korunmuş.
Kırmızı M Drive düğmelerinin yer aldığı M deri direksiyon da sürücüde pistteymiş hissini uyandırıyor.
BMW Live Cockpit Professional ve 10,25 inç merkesi Kontrol Ekranı, Yeni M3’te standart olarak sunuluyor. Gösterge panelinin 12,3 inç olduğunu da hatırlatalım.
Elektrik ayarlı M Sport Koltuklar, yine BMW M3’te standart olarka sunuluyor. Başlığın yüksekliği ayarlanabilirken, görsel olarak entegre edilmesiyle birlikte aydınlatmalı bir M logosu içerdiğini de belirtmekte fayda var.
Yeni M3 ‘te opsiyonel olarak Merino Deri Döşemeye sahip M Karbon Koltuklar da tercih edilebilir. Bu koltuklar, vücudu kavrıyor ve araçtakilerin otomobille bütünleşmesini sağlıyor.
Ayrıca arka koltukların tasarımı, bağımsız koltuklar şeklinde ve M3 Competition casibesinin artırılması amacıyla bunun tercih edildiğini düşünmek hata olmaz. Arka sırtlık, 40/20/40 oranında katlanabilen yapısı da çok yönlülük sunmaya devam ediyor.
Standart Donanım
Yeni BMW M3’te standart donanımda neler yer alıyor?
Tasarım Tarafında;
M Emniyet Kemerleri,
M Sport Koltuklar,
Antrasit Tavan Döşemesi,
Parlak Siyah Dış Kaplama,
M Deri Direksiyon,
Renkl M Fren Kaliperleri,
Parlak Siyah Dış Kaplama/ Shadow
Teknoloji ve Diğer Özellikler Tarafında;
Alarm Sistemi,
Isıtmalı Ön-Arka Koltuklar,
Ambiyans Aydınlatması,
Ayna Paketi,
Elektrikli Ön Koltuklar ve Hafızalı Sürücü Koltuğu,
Sürüş Asistanı Professional,
Park Asistanı Plus,
BMW Laserlight,
Otomatik Uzun Far Fonksiyonu,
Elektrikli Bel Desteği,
Güneş Korumalı Arka Camlar,
Konfor Erişim Sistemi,
Kablosuz Şarj/ Bağlantı Sistemi,
BMW Live Cockpit Professional,
Akıllı Telefon Arayüzü,
BMW Ekranlı Anahar,
Harman/ Kardon Ses Sistemi,
M Driver Professional,
Adaptif M Süspansiyon,
BMW Head Up Display,
Akustik Koruma,
Gesture Control,
Aktif Güvenlik Sistemi,
Isıtmalı Direksiyon,
3 Bölgeli Otomatik Klima,
Vites Pedallı Otomatik Şanzıman,
Galvanik Kaplamalı Kontrol Tuşları,
Otomatik Bagaj Kapağı,
Katlanır Arka Koltuk Başlıkları ve Eşya Saklama Alanları,
Lastik Tamir Kiti,
Sunulduğunu belirtmek mümkün.
Renk Seçenekleri;
Beyaz / Alpine,
Sarı / Sao Paulo,
Metalik Yeşil / Isle of Man,
Metalik Mavi / Portimao,
Metalik Kırmızı / Toronto,
Metalik Gri / Brooklyn,
Metalik Gri / Skyscraper,
Metalik Siyah / Sapphire,
BMW Individual Metalik Gri / Oxide,
BMW Individual Metalik Mavi / Tanzanite,
BMW Individual Metalik Gri / Dravit,
BMW Individual Metalik Mavi / Frozen Portimao,
BMW Individual Metalik Beyaz / Frozen Brilliant White,
Teknik Veriler
Yeni BMW M3 Competition, 1805 kg ağırlık, 4794 mm uzunluk, 1903 mm genişlik, 1433 mm yükseklik ve 480 lt bagaj hacim verisine sahip.
Ülkemizde sunulacak seçenekler (Competition) üzerinden ilerlediğimizde, 2993 cc silindir hacmi ve 6 silindirle gelen model, 510 beygir güç ve 650 nm tork üretiyor.
Aynı modelin, 3.0 lt 480 beygir, 6 ileri manuel şanzımanla sunulan seçeneği de mevcut ancak markanın distribütörü Borusan Otomotiv, modellerinin otomatik vites opsiyonlarını getirdiği için ilk etapta TR’de sunulması planlanmıyor.
8 ileri otomatik steptronic şanzımana sahip olan ve arkadan itişli olarak sunulan modelin, maksimum hızı 290 km/s olarak belirtilirken, 0-100 km hızlanması 3.9 sn.
Fabrika verisine göre de ortalama yakıt tüketimi l/100 km’de 9.6 lt olarak belirtilmekte.
Fiyat
Geldik bu özellik ve detaylara sahip Yeni BMW M3 Competition ’un fiyat ına. Mart 2021 itibariyle, https://www.bmw.com.tr üzerinde yer alan fiyat; 2.350.000 TL olarak belirtilmekte.
Modelin, yüzde 220’LİK ÖTV diliminde yer aldığını belirtmek gerekiyor.
Türkiye’ye geliş ve müşteriye teslim konusunda kesin bir tarih an itibariyle belirtilmemiş olmakla birlikte, ön sipariş ve sevkiyat süresi de göz önüne alındığında, Yeni BMW M3 Competition ’un Mayıs-Temmuz 2021 döneminde gelmesi beklenebilir.
Başka bir modelde tekrar buluşmak dileğiyle, sevgiyle kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir