Sıkça Sorulan Sorular Serisi… Acil Durum Şerit İzleme Desteği Nedir?

Selamlar, bu yazımızda JLR Group bünyesinde üretilen modellerde, adlarını sıkça gördüğümüz ancak ne anlama geldiğini bilmediğimiz özelliklere göz atıp, derinliklerine inmeye çalışacağız. O halde ilk olarak Acil Durum Şerit İzleme Desteği nedir sorusuyla başlayalım. 

  • Acil Durum Şerit İzleme Desteği 

Acil Durum Şerit İzleme Desteği özelliği (ELKA) ile birlikte, araç seyir halindeyken, olası şerit dışına çıkma tehlikesi durumunu tespit edilmesi sonrası, düzeltici direksiyon girişleri desteği sağlanır. 

Bu özellik, seyir halindeki aracın yol kenarına, kaldırıma gereğinden fazla yaklaştığını ya da karşı trafik şeridine giriş sağlandığını tespit ederse, bunun düzeltimi için direksiyon girişleri yapar. Acil Durum Şerit İzleme Desteği kapalı olması fark etmeksizin bu aksiyonu alır.  

Acil Durum Şerit İzleme Desteği özelliğinin kapalı olması durumu, aracın kontağı her açıldığında değişir ve otomatik olarak aktif hale gelir. Bu özellikle birlikte, araçtaki kullanıcı, yolcular ve karşı şeritteki araçların da güvenliği arttırılmış olur.

JLR Group tarafında merak edilen ve pek detaylı açıklaması bulunmayan bazı konuları detaylı açıklamaya çalıştık.

Bu ve benzeri konularda tüm dilek, öneri, memnuniyetsizlik, tebrik ve geri bildirimleriniz için canturkdemirci@gmail.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. 

Başka bir içerikte tekrar görüşmek dileğiyle, sevgiyle kalın. ? 

 

Not: Bu ve sitede yer alan tüm içerikler, ilgili marka, model ve kurumun resmi web sitesi ve resmi duyuruları baz alınarak hazırlanmıştır. Bu içeriğin kaynağı Land Rover Türkiye ve Jaguar Türkiye Resmi Sayfalarıdır. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir