Sıkça Sorulan Sorular Serisi… Akıllı Sürekli Dört Çeker Nedir?

Selamlar, bu yazımızda JLR Group bünyesinde üretilen modellerde, adlarını sıkça gördüğümüz ancak ne anlama geldiğini bilmediğimiz özelliklere göz atıp, derinliklerine inmeye çalışacağız. O halde Akıllı Sürekli Dört Çeker nedir sorusuyla devam edelim.

  • Akıllı Sürekli Dört Çeker 

JLR modellerinde görmeye alışkın olduğumuz AWD sisteminin akıllı sürekli dört çeker sistemi olarak uygulandığı bu teknolojide, araç hareket halindeyken kullanım yani sürüş koşulları dahilinde aracın ön ve arka tekerlekler arasındaki torkun dağıtımını sağlayarak kabiliyeti ve yakıt verimliliğini arttırmayı amaçlar. 

Bu teknolojiyle birlikte, Terrain Response programı aktif hale getirildiği takdirde, ortam sıcaklığı 3 santigrat veya daha düşük seviyedeyse aracın kalkış yapması durumunda maksimum çekiş için ön aksın bağlı kalması sağlanır. 

Akıllı sürekli dört çeker teknolojisi sayesinde, zorlu koşullarda aracın performans ve kabiliyeti dengeli bir şekilde sürüş ve yakıt verimliliği sağlanması amaçlanır. 

JLR Group tarafında merak edilen ve pek detaylı açıklaması bulunmayan bazı konuları detaylı açıklamaya çalıştık.

Bu ve benzeri konularda tüm dilek, öneri, memnuniyetsizlik, tebrik ve geri bildirimleriniz için canturkdemirci@gmail.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. 

Başka bir içerikte tekrar görüşmek dileğiyle, sevgiyle kalın. ? 

 

Not: Bu ve sitede yer alan tüm içerikler, ilgili marka, model ve kurumun resmi web sitesi ve resmi duyuruları baz alınarak hazırlanmıştır. Bu içeriğin kaynağı Land Rover Türkiye ve Jaguar Türkiye Resmi Sayfalarıdır. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir