Sıkça Sorulan Sorular Serisi… Anahtarsız Giriş Nedir?

Selamlar, bu yazımızda JLR Group bünyesinde üretilen modellerde, adlarını sıkça gördüğümüz ancak ne anlama geldiğini bilmediğimiz özelliklere göz atıp, derinliklerine inmeye çalışacağız. O halde Anahtarsız Giriş nedir sorusuna cevap bulmaya çalışalım.

  • Anahtarsız Giriş 

Adından da anlaşıldığı üzere anahtarsız giriş teknolojisi, araç kullanıcılarının araç kumandasındaki düğmeye basması ve kapıları anahtarla açma zorunluluğunu ortadan kaldıran bir özelliktir. Bu özellikle birlikte, anahtarı çantanızda, cebinizde aramaktan ya da kilidi açayım derdinden kurtulmuş oluyoruz. 

Bu özellikle birlikte, akıllı anahtar kapı kolunun iki metre, bagaj kapağı düğmesinin de bir metre yakınında bulunduğunuzda aracın açılması sağlanır. 

Kapı kolunun iç yüzeyinde bulunan anahtarsız sensör, ayrıca kolun dış bölümünde yer allan küçük bir düğme olarak ta görülebilir. 

Araç kullanıcıları dilerse, aracı kilitlemek için kapı kolunun dış kısmındaki dokunmatik bölge ya da düğmeyi kullanabilir. 

Ancak belirtilmesi gereken önemli bir konu daha var. Bu özellik bazı modellerde değişiklik gösterebilir. Örneğin, Jaguar F Type modelinde, araç kullanıcısının kapıyı kilitlemek için kapı kolunu geriye doğru itmesi gerekir. 

Son yıllarda çoğu modelde gördüğümüz ve günlük hayatımızda da ihtiyaç statüsüne gelebilen bu özellikle birlikte, anahtar aramak, anahtardan düğmeye basmaya gerek kalmadan aracın kapı kilidi açılabilir. 

JLR Group tarafında merak edilen ve pek detaylı açıklaması bulunmayan bazı konuları detaylı açıklamaya çalıştık.

Bu ve benzeri konularda tüm dilek, öneri, memnuniyetsizlik, tebrik ve geri bildirimleriniz için canturkdemirci@gmail.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. 

Başka bir içerikte tekrar görüşmek dileğiyle, sevgiyle kalın. ? 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir